Thursday, July 2, 2015

Hogyan válasszunk esküvői meghívót?

Nem vitás, hogy az esküvői meghívó tükröt tart a ceremónia elé. Ha ugyanis jól választjuk ki az invitáló kártyát, akkor máris kedvező indítást adunk életünk egyik legfontosabb napjának. Figyelembe véve a széles kínálatot, valószínűleg a bőség zavarával fogunk küzdeni. Ha azonban számba vesszük, hogy mely szempontokat kell mérlegelnünk, akkor máris könnyebb lesz választani a megannyi színvonalas Pamas meghívó közül.

Elegánsat vagy modernt?

Mindenekelőtt döntsük el, hogy elegáns vagy modern stílusú meghívót szeretnénk. Döntésünket alapvetően a ceremónia jellege fogja meghatározni, de tekintetbe kell vennünk a meghívottak személyét is. Bár sokan ragaszkodnak a hagyományos, elegáns meghívóhoz, ám az újszerű stílusú invitálás is lehet méltó az esküvő szelleméhez. Lássuk, hogy melyek a főbb különbségek a két stílus jellemzői között.

Alapvetően az elegáns meghívókat visszafogott színvilág jellemzi. Természetesen az esküvő általános színeként a fehér, vagy a tört-fehér megjelenhet  a meghívó alapszíneként is. Gyakoriak a pasztell színek is, mint a bézs vagy a világoskék árnyalatok, de választhatunk az esemény jellegéhez szintén illeszkedő piros színt is.

Lényeges azonban, hogy az elegáns meghívók esetében egyfajta alapszínt használjunk, amelyet valamilyen dombornyomott vagy más eljárással készült mintával (pl. szívvel, virággal stb.) tehetünk izgalmasabbá.

Amennyiben modern stílusú meghívót szeretnénk, akkor többféle színt is használhatunk. Bár a modern dizájnnál alapvetően nincsenek szín-vagy formabeli megkötések, fontos, hogy a meghívón a színek összhangban legyenek egymással. Gyakori megoldás ezért az egyszerű, fehér alapszín használata, amelyre valamely színes mintát tesznek.

Ha igazán egyedi meghívót szeretnénk, akkor választhatunk vicces vagy rajzos meghívót is. Főleg családiasabb hangulatú esküvők esetén ajánljuk az ilyen invitálást. Ilyenkor ugyanis nem fogjuk csorbítani az esemény komolyságát, ámde már a meghívásnál felszabadult hangulatot teremthetünk leendő vendégeink körében.

Fényképeset vagy naptárasat?

 Mindkét kellék az esküvői meghívó emlékezetes, illetve hasznos alkotórésze lehet. Kedves gesztus ugyanis, hogyha az esküvői meghívó hátoldalán látható fénykép látható az egybekelő párról.

Az invitáló kártya hátoldalán található naptár funkciója, hogy a meghívottak még jobban emlékezzenek az esküvő napjára. Pontosan ezért, nem az egész évet, mindössze az adott hónapról szóló naptárt szerepeltetünk, nem elfeledkezve a Nagy Nap kiemeléséről.

 Idézhető idézetek

Ma már az esküvői lapoknak is szinte „kötelező” kelléke egy odaillő idézet. A meghívó összeállításánál számos elgondolkodtató, frappáns, netán humoros idézet közül választhatunk. Persze az a legjobb, hogyha a házasulandó feleknek van közös, kedvenc idézete, amely a meghívón szerepelhet. Legfontosabb, hogy az idézet szövege és betűtípusa harmonizáljon a meghívó stílusával, színével, valamint többi kellékével. Érdemes tehát élni a lehetőséggel és válogatni a Pamas meghívók által kínált több tucatnyi betűtípus, valamint a rendelkezésre álló „kész” idézetek között.

Dekorációt csakis mértékkel!

Meghívónk kinézetét tovább csinosíthatjuk különböző egyéb dekorációk segítségével. A Pamas esküvői meghívókhoz különböző színben és szélességben (10, 15, 24 és 40 milliméteres) kínálunk esküvői szalagokat, sőt adott a lehetőség az invitálás saját szalaggal való díszítésére is. Borítékos üdvözletek esetén ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a meghívónak a szalaggal együtt is be kell férnie a borítékba.

Végezetül ne feledkezzünk meg az aranyszabályról: a kevesebb sokszor több. Válasszunk inkább kevesebb kelléket a meghívóhoz, de azok funkciójukban, és esztétikumokban is egyaránt illeszkedjenek legfontosabb célunkhoz, vagyis az esküvőre történő invitáláshoz.



További információért látogassa meg weboldalunkat: http://www.eskuvoimeghivok.hu/



No comments:

Post a Comment